Vlerat E Rëndësishme Të Lëkurës Së Portokallit
Sipas informacioneve, lëkura e portokallit është e pasur jo vetëm me vitaminë C, por edhe me vitaminë A, enzima, fibër dhe pektinë.

Vitamina C është fantastike për sistemin imunitar, veçanërisht në kohët kur ai ka më shumë nevojë që të lufttoojë të ftohurën dhe gripin. Përveç vitaminës C, lëkura e portokallit përmban flavonoidë, kalçium, magnez dhe bakër. Flavonoidët janë antiioksidanntë që jo vetëm që pastrojnë mushkëritë, por edhe pengojnë shfaqjen e tummorevee.

Si Të Mbroni Mushkëritë Nga Helmmeet

Njeriu është i ekspozuar ndaj një niveli të lartë ndotjeeje dhe tokksinaash që vështiirësojnë punën e mushkërive. Ajri është i ndootur dhe të gjitha substancat që futen në trup depozitohen në mushkëri duke rënnduar funksioniin e tyre.

Lëkura e portokallit duhet pastruar mirë me sodë buke për të larguar pestticideet. Ajo duhet konsumuar rregullisht ndonëse është e vështiirë për t’u kafshuuar dhe përtypur. Ju mund ta përfshini lëkurën e portokallit në lëngje frutash ose ta thani atë dhe më pas ta bluani sa të bëhet pluhur.

Çaji I Lëkurës Së Portokallit Për Rrugët E Frymëmarrjes

Lëkurën e thatë të portokallit mund ta shfrytëzoni edhe për një çaj shëruees dhe plot shije. Për këtë çaj që rekomandohet edhe për duhannpirësiit. duhet të përdorni 250 ml ujë dhe një lugë gjelle me lëkurë portokalli të thatë mundësisht të shkërmoqur. Ziejini së bashku dhe më pas lëkurat mbajini në ujë për 1 orë.

Pas një ore kullojeni çajin shtoni pak mjaltë për ta ëmbëlsuar dhe pijeni të ngrohtë.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *