Në vitin 1990 në Kosovë, një gjeneratë e shqiptarëve ndiqnin mësimet nëpër shtëpi private.

Kur regjimi nacionalist serb i Slobodan Millosheviqit me forcë i largoi nga shkollat dhe universitetet, shqiptarët e Kosovës vazhduan shkollimin nëpër shtëpi të improvizuara, si në banesa, papafingo dhe bodrume.

Reagimi spontan i përjashtimit etnik shumë shpejt evuloi në një sistem arsimor mbarëkombëtar që do të zgjaste për pjesën më të madhe të dekadës.

Ish-nxënëset e shkollave-shtëpi, Linda Gusia dhe Drita Halimi treguan këtë pjesë të historisë së shqiptarëve të Kosovës për gazetarin e BBC-së, Jack Butcher.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *