Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës shpë rthen si pasojë e tensionit, str esit ose lodhjes.

Megjithatë, sipas të dhënave të AgroWeb.org, ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i hernies diskale ose ndonjë lëndimi të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.

Shenjat e dhi mbjes mbrapa koke

Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa shenja ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm.

Këto shenja janë:

Mpirje e qafës

Dhi mbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës

Mpirje të kokës

Dhi mbje e fortë të syrit

Dhi mbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokës

Pamundësi në lëvizjen e qafës

Shkaqet e dhimbjes mbrapa koke

Tensioni

Kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhi mbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme.

Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhi mbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të str esit.

Lënd imet e Qafës

Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhi mbja është e paevitueshme.

Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë.

Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhi mbjen mbrapa koke.

Si të përballeni me dhimbjen mbrapa koke

Ndryshoni mënyrën e qëndrimit

Nëse mënyra se si qëndroni është probl ematike, sigurohuni ta ndryshoni atë.

Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.

Aktiviteti Fizik

Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.

Kompresat E Ngrohta

Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhi mbjen dhe zbutur inflamacionin,

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *