Dimri është padyshim stina e ftohjes dhe gripit, që ndonjëherë mund të jetë mjaft e pakëndshme, por është gjithashtu e vërtetë se i ftohti që favorizon viruset, në fakt mund të bëjë shumë gjëra të mira për shëndetin e njeriut.

I ftohti ju forcon zemrën, ndaj rekomandohet patjetër që të stërviteni jashtë në dimër, nëse temperatura nuk është shumë e ulët dhe nuk ka borë. Për shkak të temperaturës më të ulët, zemra pompon më shumë gjak për të ngrohur trupin.

Përveç kësaj, trajnimi do të jetë më sfidues, ndaj ka shumë mundësi që rezultatet të jenë më të mira.

Të mirat e dimrit:

Përmirëson punën e zemrës

Forcon trurin

Ndihmon në humbjen e peshës

Ndihmon me alergjitë

Ndihmon në luftimin e infeksioneve

Mund të zvogëlojë inflamacionin

Redukton mundësinë e infeksioneve

Përmirëson cilësinë e gjumit

Redukton problemet e lëkurës.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *