Një shqiptar po shpresonte për një leje qëndrimi pasi shpëtoi një tetëvjeçar nga flakët në Poitiers, Francë, në shkurt të vitit 2022.

Ai aktualisht është subjekt i detyrimit për t’u larguar nga territori francez.

Akti i tij i trimërisë ishte shpërblyer. Në shkurt të vitit 2022, u fol për një shqiptar të quajtur Roland Aliu, pasi shpëtoi një tetëvjeçar nga flakët në Poitiers.

Për heroizmin e tij, ai ishte vlerësuar me një medalje ari dhe kishte shpresën për të përfituar një leje qëndrimi pas disa refuzimeve.

Në atë kohë, ministri i Brendshëm Gérard Darmanin la të kuptohet për perspektiva të reja për të riun, duke thënë se ai do ta shikonte dosjen “me dëshirë dhe me interes”.

“Unë shpesh e bëj sepse duhet humanizëm”, tha ai.

Por që atëherë nuk ka më lajme, thotë Mediapart. Më në fund, pas muajsh pritjeje, u vendos. Ai dhe familja e tij duhet të largohen nga territori francez brenda një muaji.

“Të prekur janë edhe babai im, nëna ime dhe vëllai im i vogël, nuk e kuptoj, i kisha shkruar presidentit të Republikës dhe Ministrisë së Brendshme, të dy u përgjigjën se nuk mund të bënin asgjë”, tha ai.

Sipas prefekturës, kontrollet e kryera me urgjencën dhe policinë e mobilizuar mbrëmjen e zjarrit “nuk bënë të mundur vërtetimin e aktit të trimërisë siç përshkruhet”.

Përballë kësaj situate, në 7 janar organizohet një tubim mbështetjeje për shqiptarin.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *