Kuvendi i Kosovës është duke vazhduar seancën plenare për pikat e papërfunduara nga seanca plenare e mbajtur më 10 dhe 24 nëntor.

Njëra ndër pikat që po shqyrtohet tani është projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje, njofton Klan Kosova.

Shefi i grupit parlamentar nga AAK-ja, Besnik Tahiri, ka kërkuar që të mos amnistohen objektet e ndërtuara në pronat publike.

“A e dini pse ka pasur ndërtime pa leje në prona private, për shkak se nuk ka pasur plan urbanistik dhe për shkak se ka pasur korrupsion. Njerëzit kanë ndërtuar në kohën e tyre në mungesë të rolit të shtetit”.

“Vetëm në Prishtinë ka afro 50 mijë ndërtime pa leje”.

“Nuk duhet të amnistohen njerëzit që kanë ndërtuar në prona publike – ato duhet rrënuar”.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *